به گزارش پایگاه خبری نماینده گراف، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز در جریان بررسی ایرادت شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی مواد ۱۰ و ۱۱ این طرح را اصلاح کردند.
ماده (۱۰) به شرح زیر تغییر کرد:
ماده ۱۰- پنج تبصره به عنوان تبصرههای (۳) تا (۷) به ماده (۲۵) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان بهشرح زیر الحاق میشود:
تبصره۳- صورتحسابهای مشمولان تبصره ماده (۲) این قانون از حکم این ماده مستثنی هستند.
تبصره۴- اشخاص موضوع ماده (۱۲) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲ /۳/ ۱۴۰۰ که حجم معاملات سالانه آنها از مبلغ تعیین شده مطابق ماده مذکور کمتر باشد، میتوانند از معافیت موضوع (۱۴ مکرر) این قانون استفاده کنند و در غیر این صورت مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان هستند و مشمول حکم این ماده میشوند.
تبصره ۵- سازمان موظف است صرفاً هزینههای دارای صورتحساب الکترونیکی را بهعنوان هزینههای قابل قبول مالیاتی موضوع فصل دوم باب چهارم قانون مالیاتهای مستقیم بپذیرد؛ مؤدیان میتوانند مشروط به اعلام هزینههای فاقد صورتحساب الکترونیکی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی از طریق کارپوشه تجاری، نسبت به ثبت اعتراض به مالیات متعلق اقدام نمایند. سازمان میتواند هزینههای اعلام شده توسط مؤدی از طریق کارپوشه تجاری را مورد رسیدگی قرار دهد.
تبصره ۶- هزینههای مؤدیانی نظیر عرضهکنندگان کالاهای مستعمل که به دلیل ماهیت کسب و کار آنها، عمده خرید آنها از اشخاصی است که امکان صدور صورتحساب الکترونیکی ندارند، مشروط به اعلام مؤدی از طریق کارپوشه تجاری، قابل پذیرش میباشد و سازمان میتواند هزینههای فوق را مورد رسیدگی مالیاتی قرار دهد. فهرست مؤدیان مذکور حداکثر تا پایان دی ماه هر سال برای سال بعد، توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین و اعلام خواهد شد.
تبصره ۷- هزینههایی که مطابق ماده (۵) این قانون امکان صدور صورتحساب الکترونیکی ندارند از قبیل زیان تسعیر ارز و واردات کالا و خدمات صرفاً با اعلام مؤدی از طریق کارپوشه تجاری قابل پذیرش هستند. همچنین اشخاص تجاری مکلفند آن بخش از درآمدهای خود از قبیل صادرات و سود تسعیر ارز را که امکان صدور صورتحساب الکترونیکی مطابق ماده (۵) این قانون ندارند، در سامانه مؤدیان ثبت نمایند؛ عدم ثبت درآمدهای مذکور، مشمول حکم ماده (۹) این قانون میشود.
ماده (۱۱) به شرح زیر اصلاح شد:
«ماده ۱۱- یک ماده بهعنوان ماده (۳) به ذیل باب اول قانون مالیاتهای مستقیم الحاق میشود:
ماده ۳- اختصارات و اصطلاحات بکاررفته در این قانون، در معانی مشروح زیر است:
۱- سازمان: سازمان امور مالیاتی کشور؛
۲- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
۳- قوه قضائیه: قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران
۴- قانون مالیات بر ارزش افزوده: قانون مالیات بر
ارزش افزوده مصوب ۲ /۳/ ۱۴۰۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی
۵- قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان: قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۲۱ /۷/ ۱۳۹۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن
۶- صورتحساب الکترونیکی: صورتحساب الکترونیکی موضوع بند «ث» ماده (۱) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۲۱ /۷/ ۱۳۹۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن
۷- اشخاص تجاری: اشخاص موضوع جزء (۱) بند «ج» ماده (۱) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان
۸- اشخاص غیرتجاری: اشخاص موضوع جزء (۲) بند «ج» ماده (۱) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان
۹- کارپوشه تجاری: کارپوشه موضوع بند «خ» ماده (۱) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان
۱۰- کارپوشه غیرتجاری: کارپوشه موضوع بند «د» ماده (۱) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان
۱۱- حساب تجاری: حساب موضوع بند «ذ» ماده (۱) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان
۱۲- حساب غیرتجاری: حساب موضوع بند «ر» ماده (۱) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان
۱۳- مالیات علیالحساب: مالیاتی که قبل از تاریخ سررسید پرداخت مالیات، توسط اشخاص تجاری یا غیرتجاری پرداخت یا توسط پرداختکنندگان وجوه به اشخاص مذکور کسر و ایصال میشود.
۱۴- درآمد اتفاقی: درآمدها و کمکهای نقدی یا معادل ریالی کمکهای غیرنقدی بلاعوض، جایزه، هدیه، صلح غیرمعوض و نفع حاصل از معاملات محاباتی
۱۵- قیمت فروش: ارزش ریالی زمان انتقال دارایی مندرج در صورتحساب الکترونیکی
۱۶- قیمت خرید: ارزش ریالی زمان تملک دارایی مندرج در صورتحساب الکترونیکی
۱۷- قیمت خرید تعدیل شده: حاصل ضرب «قیمت خرید» یا «ارزش دفتری دارایی بدون اعمال تجدید ارزیابی آن» در نسبت «شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در تاریخ انتقال» به «شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در دو سال بعد از تاریخ تملک». شاخص مذکور بر اساس آخرین اعلام مرکز آمار ایران در نظر گرفته خواهد شد.
۱۸- دوره تملک: مدت زمان تملک از تاریخ صدور صورتحساب الکترونیکی تملک دارایی تا تاریخ صدور صورتحساب الکترونیکی انتقال دارایی
۱۹- عایدی سرمایه: مازاد قیمت فروش نسبت به «قیمت خرید» یا «ارزش دفتری دارایی بدون اعمال تجدید ارزیابی آن»
۲۰- زیان سرمایه: مازاد «قیمت خرید» یا «ارزش دفتری دارایی بدون اعمال تجدید ارزیابی آن» نسبت به قیمت فروش
۲۱- خانوار: خانوار موضوع بند (۲) تبصره (۸) ماده (۱۶۹ مکرر) این قانون
۲۲- محدوده شهری: موضوع قانون «تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها مصوب ۱۴ /۱۰/ ۱۳۸۴»
۲۳- ارز: موضوع بند «پ» ماده (۱) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۳ /۱۰/ ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن
۲۴- رمز پول: پول موضوع بند (ض) ماده (۱) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۲
۲۵- رمز دارایی: نوعی دارایی رقومی (دیجیتال) رمزنگاری شده است که در بستر پایگاه داده اشتراکی به صورت متمرکز (حاکمیتی) یا غیرمتمرکز ایجاد و به صورت غیر متمرکز مبادله میشود.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید