۲۰ روز تا دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی/ از روشن شدن تنور انتخابات تا خیز جریانها برای پیروزی در رقابت
گروه: تیتر دو , تیکرخبر , اخبار , سیاسی , پیشنهاد ویژه | کد خبر: 6752 | ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
بیست گام مانده به بسته شدن پرونده انتخابات مجلس دوازدهم، سازوکار انتخاباتی و چند و چون أخذ آرا مشخص شده و انتظار میرود با توجه به ۴۵ کرسی باقیمانده جریانهای سیاسی بازار رقابت انتخاباتی را داغ تر کنند.
به گزارش پایگاه خبری نماینده گراف، بیست روز تا دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم باقیمانده است. انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی یازدهم اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزدهای نمایندگی ۲۴۵ تن با آرای مستقیم مردم انتخاب شدند. با وجود این هنوز ۴۵ کرسی با ۹۰ نامزد نمایندگی بلاتکلیف مانده و سرنوشت نمایندگان حوزههای باقیمانده ۲۱ اردیبهشت ماه جاری مشخص خواهد شد.
در دور دوم انتخابات همچنان طیف بندی و آرایش سیاسی جریانهای مختلف برای کسب کرسی در مجلس دوازدهم برقرار است و همین موضوع بازار رقابت انتخاباتی را داغ تر و زمینه مشارکت بیشتر را فراهم میکند. اما اینکه از طیف ها و جریانها و ائتلافات شما گرفته چه تعداد به مجلس راه یافتهاند چه جریانی موفق میشود که در مصاف انتخاباتی دور دوم تعداد کرسیهای باقیمانده را به خود اختصاص دهد به بازار تبلیغات و استقبال و گرایش مردم به این جریانات بستگی ذارد.
براساس نتایج اعلامی یازدهم اسفند ۹۳ نفر از لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب(شانا) و پایداری به مجلس راه یافتند که از این تعداد ۴۴ نفر گزینههای اختصاصی شانا بودند.
بنابر اعلام بیانیه شورای وحدت؛ ۹۰ نفر از نامزدهای مورد حمایت این شورا در سراسر کشور به مجلس راه پیدا کردهاند که گفته میشود ۶۰ نفر از ایندتعداد نامزد اختصاصی این جریان بودهاند.
همچنین طبق آمار اعلامی، جبهه شریان نیز موفق شده است که ۷۳ نفر از گزینههای خود را به مجلس بفرستد و «ائتلاف نیروهای مردمی انقلاب اسلامی» موسوم به (اُمنا) نیز ققط در تهران در دور اول انتخابات توانسته است که ۷ نفر از فهرست انتخاباتی خود را به مجلس بفرستد.
همچنین نامزدهای اعتدال و اصلاحطلبان نیز در برخی حوزه های انتخابیه لیست «ائتلاف بزرگ فرهنگیان» یا با عنوان «مستقل» وارد رقابت شدنددکه در مجموع ۴۰ کرسی را به خود اختصاص دادند.
بر اساس اخبار موجود همچنین جبهه صبح ایران که با رهبری رائفیپور و سعید محمد شکل گرفت اعلام کرده ۳۵ نفر از کاندیداهایشان وارد مجلس شدهاند.
برگزاری انتخابات دور دوم در ۲۲ حوزه انتخابیه
به گفته سخنگوی ستاد انتخابات کشور «بر اساس جدول زمانبندی، تبلیغات از ساعت صفر بامداد روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و بهمدت هفتروز تا ساعت ۸ صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
انتخابات در ۲۲ حوزه انتخابیه بهدور دوم کشیده شد و حوزههای «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارسآباد، بیلهسوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبدکاووس»، «خرمآباد و چگنی»، «قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «ملایر» و «ورامین» به این دور راه یافتند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: در مجموعِ این ۲۲ حوزه، ۱۱۵۲۴ شعبه خواهیم داشت. انتخابات ۸ حوزه انتخابیه با هماهنگی و تأیید شورای نگهبان بهصورت تمام مکانیزه خواهد بود؛ البته حوزههای ملایر و آبادان در مرحله اول هم بهصورت تماممکانیزه انتخابات داشتند.
انتخابات الکترونیک در ۴ شعبه در تهران
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در خصوص برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در دوره دوم نیز گفت: حوزههای «قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «خرمآباد و چگنی»، «کرمانشاه»، «شیراز و زرقان»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس» و «تبریز، آذرشهر و اسکو» در این مرحله انتخابات تمامالکترونیک دارند.
وی گفت: ما در تهران در هر شعبه چهار صندوق الکترونیک را در نظر گرفتیم و در هفت حوزهی دیگر در هر شعبه سه صندوق وجود دارد.
دبیر ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: تمهیدات لازم فراهم شده و صندوقهای الکترونیک برای استانها ارسال شده و برای تهران نیز در حال ارسال است. همچنین آموزش اولیه برای استفاده از این صندوقها صورت گرفته و در حال انجام است.
تعرفههای رأی با طراحی متفاوت
دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: تعرفهی انتخابات در حال چاپ است و در زمان مقرر ارسال خواهد شد. این تعرفه با طراحی و صورت جدید خواهد بود.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: کسی که در یک حوزه انتخابیه در مرحله اول رأی داده و کسانی که در هیچ یک از حوزهها رأی نداده، میتواند در این مرحله رأی بدهد. مثلاً اگر یک فرد در مرحله اول در تهران رأی داده میتواند در دور دوم نیز در همین حوزه رأی بدهد.
اسلامی گفت: همچنین ستاد امنیت انتخابات جلسات خود را پیگیری میکند و تمهیدات لازم در اینخصوص صورت گرفته است.
وی در درخصوص مدارک گفت که طبق ماده ۱۱ انتخابات فرد با ارائه اصل شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه، پایان خدمت و گذرنامه میتواند رأی دهد.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره بازهی تبلیغات نامزدها نیز اظهار داشت: بر اساس جدول زمانبندی، تبلیغات از ساعت صفر بامداد روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و بهمدت هفتروز تا ساعت ۸ صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه خواهد داشت. ممنوعیت تبلیغات از ساعت ۸ صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت تا آغاز انتخابات در روز جمعه را خواهیم داشت.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید