عضو هیات رئیسه مجلس: زیان انباشته خودروسازان وحشتناک است/ شرایط باید رقابتی شود
گروه: تیتر دو , تیکرخبر , اخبار , سیاسی | کد خبر: 6184 | ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: باید کیفیت خودروی داخلی را به نحوی افزایش دهند که این ذهنیتی که مردم نسبت به کیفیت خودرو داخلی دارند برطرف شود.
به گزارش پایگاه خبری نماینده گراف، علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به اینکه در حوزه خودرو مجلس یازدهم دو قانون تصویب کرد، اظهارداشت: یکی قانون ساماندهی صنعت خودرو و دیگری واردات خودرو است. این دو قانون در آغاز اجرای خود قرار دارد اگر این دو اجرا شود بخش عظیمی از وضعیت آشفته بازار خودرو برطرف خواهد شد.
وی در ادامه افزود: از طرفی به دلیل اینکه خودروسازان نتوانستند تعهد خود را به موقع انجام دهند همین موضوع باعث شکاف قیمتی بین کارخانه و بازار شده که بخشی از آن خارج از اراده خودروسازان است.
عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه مشکل خودرو در صورتی حل میشود که دو اتفاق بیافتد، گفت: یکی اینکه خودرو باید از حالت کالای سرمایهای خارج شود و تبدیل به کالای مصرفی شود این نیازمند این است که این شکاف قیمتی بین بازار آزاد و کارخانه را دولت پوشش دهد که باید این موضوع تدبیر شود. دوم اینکه باید کیفیت خودروی داخلی را به نحوی افزایش دهند که این ذهنیتی که مردم نسبت به کیفیت خودرو داخلی دارند برطرف شود.
سلیمی با اشاره به اینکه از این وضعیت نه دولت راضی است نه مردم نه خودروساز، بیان کرد: در حوزه خودرو انحصار وجود دارد که باید یک میدان رقابتی در داخل کشور وجود داشته باشد تا در این میدان رقابتی نه خودرو ساز ضرر کند نه مردم. راهکار جدی عمل به قوانینی است که در مجلس تصویب شده اگر اشکالی هم وجود دارد مجلس آمادگی دارد هر چه سریعتر آن را حل کند.
وی با بیان اینکه زیان انباشته خودروسازان وحشتناک است، گفت: این موضوع دلایل متعددی دارد یکی از دلایلش این است که تعداد نیروهایی که در برخی از این خودروسازیها به کار گرفته شدهاند زیاد است. برای نمونه نماینده مجلس سفارش کرده مثلا 100 نفر رفتند آنجا مشغول به کار شدند یا وزیر یا مثلا مدیر کل فشار آوردند. بخشی از آن هم بخاطر این است که برخی از قطعاتی که برای خودروسازان تامین میشود به دلایلی گران به دست آنها میرسد و از آن طرف هم قیمت گذاری دستوری است. در حال حاضر به دلیل اینکه انحصار در بازار است نمیتوان قیمت را تغییر داد. اگر انحصار برداشته شود و رقابتی شود قیمت گذاری دستوری برداشته میشود.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید