به گزارش پایگاه خبری نماینده گراف، ابوالفضل ابوترابی اظهار کرد: سالانه ۲۴۰ هزار چک بر اساس قانون جدید برگشت میشود که ۹۰ درصد این آمار مسلم بوده و نیازی به تشکیل پرونده و طی رویه قضایی نیست و برای صدور حکم میتوان از ظرفیت هوش مصنوعی استفاده کرد. با این کار سرعت رسیدگی به چک برگشتی در کمترین سرعت و هزینه انجام و خواهان سریع تر به خواسته خود میرسد.
نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس با بیان اینکه جلسات هماهنگی آن با حضور معاون اول قوه قضاییه برگزار شده، خاطرنشان کرد: با تامین زیرساختها حداکثر تا شهریورماه امسال این رویه ایجاد و این چکهای برگشتی توسط هوش مصنوعی رسیدگی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی به قاضی برای رسیدگی در پروندهها کمک میکند، تصریح کرد: پروندههای غیر پیچیده قضایی مثل اعسار از هزینههای دادرسی و چکهای برگشتی مسلم قابلیت رسیدگی از طریق هوش مصنوعی را دارد. پس از اجرای رسیدگی به چک های برگشتی چهار عنوان دیگر پروندههای ساده قضایی نیز در برنامه بررسی از طریق هوش مصنوعی قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: این پیش بینی در برنامه توسعه هفتم کشور مورد صورت گرفته تا ۳۰ درصد از آمار پروندههای دستگاه قضایی از طریق این تکنولوژی رسیدگی شود. ۳۰ درصد از پروندههای قضایی آماری نزدیک به ۸ میلیون پرونده است که وقت زیادی را از شعب دادگاه به خود اختصاص میدهد. چنین اقدامی کمبود نیروی قضایی را تا حدی جبران و مشکلات نیروی انسانی و امکانات زیر ساختی در قوه قضاییه را کاهش میدهد.
وی معتقد است به واسطه هوش مصنوعی و تکنولوژیهای روز و همچنین برون سپاری برخی از ماموریتهای دستگاه قضایی، مراجعات به این نهاد کاهش یافته و عمده وقت قضات به پروندههای مهم اختصاص مییابد.
انتهای پیام /
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید