بررسی میزان ساعت کاری در ایران و دیگر کشورها/ ایران هفتهای 44 ساعت، استرالیا 29 ساعت
گروه: تیتر یک , اخبار , سیاسی , پیشنهاد ویژه | کد خبر: 4755 | ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۷
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه (20 اسفند 1402) با کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر کاهش ساعت کاری ادارات موافقت کردند.
به گزارش پایگاه خبری نماینده گراف، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه (20 اسفند 1402) با کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر کاهش ساعت کاری ادارات موافقت کردند.
بر اساس آن «کارمندان میتوانند با موافقت دستگاه اجرایی ساعت کاری خود را تا یک چهارم کار روزانه حداکثر ۱۰ ساعت تقلیل دهند. میزان حقوق و مزایا و نحوه محاسبه سوابق خدمتی این قبیل کارمندان متناسب با ساعت کار آنان تعیین خواهد شد. همچنین در همه قوانین و مقرراتی که از مبنای ۴۴ ساعت کار در هفته و ۱۷۶ ساعت کار در ۴ هفته متوالی استفاده شده است، از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون به ترتیب به ۴۰ ساعت کار در هفته و ۱۶۰ ساعت کار در ۴ هفته متوالی اصلاح میشود.»
در حالی كه اين تصور به صورت مكرر القا میشود كه تعطيلات ايرانيان از همه جای دنيا بيشتر است و تعطيلات بيش از حد، مانع از رشد چرخهای اقتصادی كشور میشود، بررسی تطبيقی ساعت كار اجباری در ايران و ساير كشورها نشان میدهد كه كشور فرانسه با ۳۵ ساعت كار در هفته، كمترين ميزان كار اجباري را به مردمش تحميل میكند. اين رقم در ايران ۴۴ ساعت در هفته است.
كارگران در استراليا، انگليس، بلژيك و دانمارك نيز ۳۸ ساعت در هفته كار ميكنند. همچنين ساعت كار اجباري در ايرلند ۳۹ ساعت، در هلند ۴۰ ساعت، آلمان 5/40 ساعت، كانادا ۴۰ ساعت، كره ۴۰ ساعت.
تعریف میانگین ساعات کاری
میانگین ساعات کار طبق تعریف سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه(OECD)، یعنی کل تعداد ساعات کاری یک فرد در طول یک سال، تقسیم بر میانگین تعداد افراد شاغل در آن سال. ساعت کاری واقعی، ساعات منظم شغلهای تمام وقت و نیمه وقت، اضافهکاری همراه با دستمزد یا بدون دستمزد و شغلهای دوم را در برمیگیرد و تعطیلات رسمی، مرخصیهای استحقاقی سالانه، مرخصی استعلاجی و مرخصی زایمان، توقف مشاغل فصلی و تعطیلیهای ناگهانی به دلیل شرایط آبوهوایی را لحاظ نمیکند.
ایران در بین کشورهایی با میانگین بالای ساعت کار
آمارهای وزارت کار حاکی از آن است که میانگین ساعت کار واقعی طی هفته در شغل اصلی در ایران ۴۳ ساعت است که این میزان بالاتر از کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. در سال ۲۰۱۹ اعلام شد که بیشترین میانگین ساعت کار واقعی در طول هفته به کشور گرجستان و پس از آن به ایران اختصاص داشته است. کشورهای مکزیک، تایلند، فیلیپین و کره در ردههای بعدی و اندونزی، برزیل، اسپانیا، آمریکا، فرانسه و انگلیس به لحاظ میانگین ساعت کار واقعی در سطوح پایینتر قرار دارند. نکته قابل تامل آن جاست که با توجه به ساعت کار بالا در ایران، آمار سالانه ساعات کار مفید در کشورمان از بسیاری از کشورهای دیگر به مراتب پایینتر است.
میانگین ساعات کاری کشورهای اروپایی
آخرین گزارش چشمانداز اشتغال سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه، حاکی از آن است که میانگین ساعات کاری در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه کمتر از ۴۰ ساعت در هفته است و کشورها تلاش میکنند تا به جای ماندگار کردن کارمندان بهرهوری وظایف محول شده را افزایش دهند و از زمان کار بکاهند. در ادامه به میزان ساعت کاری در چند کشور اروپایی پرداخته ایم.
آلمان – ۲۶.۱ ساعت در هفته
آلمانیها کمترین ساعات کاری را در اروپا دارند. آخرین گزارش چشمانداز اشتغال سازمان همکاریهای اقتصادی حاکی از آن است که میانگین ساعات کاری در آلمان به صورت سالانه ۱۳۶۳ ساعت (حدود ۲۶ ساعت در هفته) است با این حال وضعیت ساعت مفید کارمندان و کارگران در این کشور نسبت به کشورهایی با ساعت کار زیاد بسیار بالاست. آلمانیها در هفته ۲۲ ساعت کار مفید انجام میدهند.
دانمارک – ۲۶.۷ ساعت در هفته
میانگین ساعت کاری در یک هفته در دانمارک فقط ۲۶.۷ ساعت ثبت شده است. اما این میانگین کم احتمالاً مربوط به کارگران نیمه وقتی است که ۲۰ درصد از قشر کاری را به خود اختصاص میدهند.
نروژ – ۲۷.۲ ساعت در هفته
نروژیها با احتساب کارگران نیمه وقت به طور میانگین در هفته فقط ۲۷.۲ ساعت کار میکنند. در نروژ همچنین میتوانید ۲۵ روز مرخصی استحقاقی در سال به اضافه تعطیلات رسمی داشته باشید.
هلند – ۲۷.۵ ساعت در هفته
میانگین ساعت کاری در هلند تنها هفتهای ۲۷.۵ ساعت در هفته است و بر اساس گزارش اطلس، هلند کشوری است که بیشترین درصد کارگران نیمه وقت را دارد که ۵۱ درصد در شغلهای نیمه وقت کار میکنند.
فرانسه – ۲۹.۲ ساعت در هفته
در فرانسه، از سال ۲۰۰۰ محدودیتهایی برای ساعت کار زیاد وضع شد. آن زمان حداکثر ساعت کار در هفته ۳۵ ساعت در نظر گرفته شد که رفته رفته کاهش یافت در حالی که حالا به ۲۹.۲ ساعت کار در هفته رسیده است. دولت فرانسه در سال ۲۰۱۷ حتی به کارگران این حق را داده که ایمیلهای مربوط به کار را که پس از ساعتها دریافت کرده اند، نادیده بگیرند.
انگلیس – ۲۹.۵ ساعت در هفته
میانگین ساعت کاری در هفته در انگلستان ۲۹.۵ ساعت است امابر اساس نتایج تحقیق صورت گرفته توسط اتحادیه کار اروپا در سال ۲۰۱۸ مشخص شده با وجود این که کارکنان در انگلستان ساعت کار هفتگی بالایی نسبت به برخی از کشورها دارند، اما افزایش بهرهوری در کارها رخ نداده است.
اهمیت به نیروی کار
نیروی کار یکی از مهمترین عوامل در چرخه تولید به حساب میآید و بر اساس تحقیقات انجام شده، مهمترین عامل تولید نیروی انسانی است و میزان اتکای کارفرما به نیروی کار از سرمایه بیشتر است؛ بنابراین درک عمیق بهرهوری نیروی انسانی از اهمیت فراوانی برخوردار است. افزایش بهرهوری نیروی انسانی باعث ایجاد ارزش افزوده، کاهش تورم و بهبود سطح زندگی کارگری و افزایش رفاه در جامعه میشود. این موضوع را هم نباید نادیده گرفت که تعادل بین کار و زندگی و مدیریت زمان برای جلوگیری از پیامدهای نامطلوب ناشی از رعایت نکردن تعادل بین آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است. ساعات کار طولانی یکی از مهمترین عواملی است که باعث ایجاد تعارض بین کار و زندگی میشود. به نظر میرسد سیاست گذاریها در این بخش باید بازنگری شود.
کمترین ساعت کاری مربوط به کدام کشور است؟
در کشور استرالیا کارمندان در طول هفته خود تنها ۲۹ ساعت کار میکنند و کمترین ساعت کاری دنیا را دارند. پس از آن ایالت فدرال میکرونزی در ایالات متحده با ۳۰ ساعت و سومالی با ۳۱ ساعت کار در هفته رتبه دوم و سوم را به خود اختصاص دادهاند.
در مقیاس کلان، ارتباط میان اشتغال و رشد اقتصاد، در میان اقتصاددانان و سیاستگذاران، بسیار مورد بحث قرار میگیرد. واقعیت این است که اشتغال در ابعاد زیاد و پیچیدهای رشد اقتصادی را تحت تاثیر قرار میدهد و نمیتوان آن را نادیده گرفت؛ بنابراین صرف نظر از ملیت، جنسیت، مذهب یا موقعیت اجتماعی-اقتصادی، دنیای کار برای همه حائز اهمیت است. اما همه در مورد میزان کاری که باید انجام شود به این اندازه توافق ندارند. تعداد ساعات کاری که هر شخص در طول روز به کار خود اختصاص میدهد در کشورهای مختلف متفاوت است.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید