هکرهای مجلس چه اسنادی را به سرقت بردند؟
گروه: اخبار | کد خبر: 3453 | ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۱
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، با حضور در شبکه خبر توضیحاتی در مورد اسنادی که هکرها منتشر کردهاند، ارائه کرد.
عصر امروز در برنامه «پیگیری»، بررسی هک سامانه اطلاعاتی مجلس شورای اسلامی را با حضور امیر آبادی فراهانی نماینده ۳ دوره مجلس، پیگیری کرد.
مجری (آقای افخمی): دیروز موقع ضبط برنامه فی المجلس خبری پخش شد درباره این که پایگاه اینترنتی مجلس شورای اسلامی و خبرگزاری خانه ملت هک شده و اطلاعات زیادی درباره حقوق و مزایا و سایر اطلاعات مربوط به مجلس روی اینترنت قرار گرفته است درباره صحت و سقم این موضوع دعوت کردم از آقای احمد امیرآبادی فراهانی نماینده دورههای نهم، دهم و یازده مجلس شورای اسلامی. ایشان نماینده بودند و بنابراین میتوانند اطلاعات دست اول به ما بدهند.
سوال: دقیقا چه اطلاعاتی از نمایندگان و از کل مجلس در اختیار هکرها قرار گرفته است؟
امیرآبادی: چند بار قبلا حمله شده بود که سیستم دفاع سایبری مان عمل کرده بود و هکرها موفق نشده بودند. حدود سه ماه پیش، مجلس تمهیداتی اندیشیده بود. این سری هم حملهای که صورت گرفت نتوانستند اسنادی که مدنظرشان بود ببرند یعنی بلافاصله اقداماتی را مجموعه مجلس انجام دادند که آن اقدام شان خیلی موفق بود، اما آن چه اینها به دست آوردند و اطلاعاتی که وجود دارد مسائلی است که در بخش مالی مجلس یک سری اسناد مالی است و خبرگزاری خانه ملت است که البته خب آن را خیلی زود بخش فناوری اطلاعات مجلس بالا آورد و راه اندازی کرد. امروز هم تقریبا آخرهای جلسه علنی مجلس سیستم خود پارلمان هم بالا آمد و راه اندازی شد. مانند یک سری اسنادی که مرتبط با رفاه کارکنان مجلس بوده و یا دستورالعملها و بخش نامههایی که برابر قانون صادر میشود اول هر سال برای پرداخت به کارکنان مجلس، یک سری نامههایی که معمولا در ایام بودجه دستگاههای اجرایی سازمانها مینویسند برای رئیس مجلس، یعنی یک سری نامههایی که به نظرم خیلی عادی است. خودم تقریبا یازده دوازده سال تلفیق بودم دستگاههای اجرایی موقع بودجه همه میآیند نامه مینویسند بودجه مان را زیاد کنید ردیف مان را زیاد کنید، این نامه هاست.
سوال: مگر این اطلاعات مربوط به همین درخواستهای دستگاههای مختلف است؟
امیرآبادی: بله، مثلا پدافند غیرعامل، ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت خانه ها، دستگاههای دولتی، قوه قضاییه، معمولا از این نامهها به رئیس کمیسیون به اعضای کمیسیون به رئیس مجلس مینویسند، چون بالاخره سازمان برنامه و بودجه معمولا بودجه را تراز میکند میآورد. همه خواستههای دستگاههای اجرایی را در هیئت وزیران نمیتواند بگنجاند اینها می خواهند به نحوی سازمان برنامه و بودجه را دور بزند همه شان . استثنا هم ندارند، همه دستگاه ها، همه شان. اینها با نمایندهها ارتباط برقرار میکنند با مجلس ارتباط برقرار میکنند با اعضای کمیسیون تلفیق با کمیسیون تخصصی با رئیس مجلس با هیئت رئیسه بالاخره میآیند ارتباط میزنند مینشینند گفتگو میکنند که این جا حرف مان شنیده نشده این قدر نیاز داریم این مشکلات را داریم معمولا هم هیئت رئیسه، رئیس مجلس پاراف میکند مثلا برای رئیس کمیسیون برنامه ریزی مثلا جهت بررسی، یعنی خیلی هم تاکید نیست که حتما باید انجام شود، چون خود رئیس مجلس هم یک رای دارد.
سوال: اختیاراتش محدود است؟
امیرآبادی: بله، شما نماینده هم بودید. اگر نصف به علاوه یک رای ندهند کسی نمیتواند کاری بکند.
سوال: پس اصلا این اطلاعات درباره حقوق و فیش حقوقی نمایندهها ست؟
امیرآبادی: آنها هم هست. یک سری فیش حقوقی نمایندهها هم رفته که البته آن چه که در فضای مجازی دیدم یک ستونی به این ستونها اضافه شده یعنی رنگش هم کاملا مجزاست. کاملا مشخص است که البته یک بخشی از اینها نامههایی است که به بانک یعنی خود آن شعبه مجلس میرود . میدانید که برای فهرستی که از مالی دستگاهها و ادارات و سازمانها به بانک میرود نام، نام خانوادگی، شماره حساب و شماره شبا و مبلغ پرداختی است غیر از این چیزی نیست یعنی بانک باید همین سه تا اطلاعات را داشته باشد. مثلا حقوق خرداد است. دستگاههایی که مستثنی هستند و فیش شان نباید برود بیرون سه چهار تا بیشتر نیستند یکی نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمانهای امنیتی و معمولا انرژی اتمی است یاهمین دستگاهها مثل دیوان محاسبات. مجلس استثنا نیست مجلس هم مثل بقیه است.
سوال: فیشش در اختیار همه است؟
امیرآبادی: بله، خیلی جالب است چند تا نکته را بگویم و تاکید میکنم ، خود شما مجلس بودید اگر غیر از این است همین جا بگویید.
سوال: من که بیست و چند سال گذشته.
امیرآبادی: باشه همان است قانونش خیلی فرقی نکرده است. معمولا هیئت رئیسه هر سال بودجه مجلس را تصویب میکند تهیه میکند میدهد به کمیسیون برنامه و بودجه، کمیسیون برنامه و بودجه وقتی تایید کرد به دولت میدهد در لایحه دولت برمی گردد به مجلس در مجلس هم معمولا مثل بقیه دستگاهها تصویب میشود و بعد که تصویب شد همیشه افزایش حقوق خودمان را نمایندهها مثل افزایش حقوق کارکنان دولت انجام میدهیم یعنی مثلا سال گذشته بیست درصد ما هم بیست درصد هیچ فرقی نمیکرد لذا این نکته بسیار مهمی است که مردم عزیزمان بدانند که حقوق نمایندهها مثل حقوق کارکنان افزایش پیدا میکند یک سال مثلا ۵۰۰ هزار تومان اضافه کردند ۱۰ درصد به نسبت حقوقی که دارند ما هم همین طور بنابراین حکم حقوقی که برای سال ۱۴۰۲ برای نمایندهها صادر کردیم یک هجده میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است، چون میدانید حقوق را هیئت رئیسه وقتی که پیشنهاد میدهد در جلسه مشترک هیئت رئیسه با کمیسیون برنامه و بودجه این حقوق تعیین میشود طبق تبصره ماده ۸۰ قانون آیین نامه داخلی مجلس.
سوال: ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای؟
امیرآبادی: ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حقوق است، حدود ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هم اضافه کاری یعنی مجموعا ۲۵ میلیون تومان حقوق نمایندهها در هر ماه سال ۱۴۰۲.
سوال: کم نمیآورید آن سالی که به مجلس رفتیم البته حقوق مطابق قدرت خرید و قیمت به اصطلاح پول، ارزش پول آن موقع بود ولی باز ما خیلی کم آوردیم.
امیرآبادی: این را میگویم درست است، طبق ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه همه دستگاهها به غیر از دستگاههای نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات و انرژی اتمی غیر از این سه دستگاه همه دستگاهها مکلفند پرداختی ماهیانه را در سامانه شفافیت سازمان استخدامی کشوری بگذارند. از سال ۹۷ معاون اجرایی مجلس، مالی مجلس هر ماه که حقوق مان را پرداخت کرده در آن سامانه گذاشته و مردم راحت میتوانند ببینند هیچ مشکلی ندارد.
سوال: سوالم این است که اصلا چه جوری با این حقوق گذران میشود؟
امیرآبادی: این قانون را بگویم یک حکم حقوقی داریم یک فیش حقوقی داریم، حکم همیشه فروردین صادر میشود، اما چون مجلس از خرداد شروع کرده همیشه خرداد حقوق هایش اضافه میشود و معوقه فروردین و اردیبهشت در خرداد پرداخت میشود مثلا دو تومان اضافه شده همیشه خرداد حقوقش نسبت به تیر و قبلش، چون معوقه است اضافهتر است، اما تیر برمی گردد آن معوقه کم میشود به طور کلی در دو جا، یکی در سامانه کارمندایران است که آن جا حکمهای کارگزاری مان، حکم حقوقی مان بارگذاری شده و در سامانه سازمان استخدامی که حقوق همه کارکنان دولت گذاشته شده، برای نمایندهها هم آن جاست یعنی آن اصل مساله است البته خودم فیشم را الان دادم خدمت دوستان که میتوانند مردم ببینند. فیشم با فیش بقیه نمایندهها هیچ فرقی ندارد نمایندگانی که از هیئت علمی و قضات یا جاهای دیگر حقوق میگیرند آنها شاید امکان دارد زیادتر باشد حقوق خودشان را میگیرند، اما مجلس حقوقش همین دور و بر ۲۵ تومان است یعنی ماهی ۲۵ تومان.
سوال: مخارج دیگر چی دفتر خودت چند تا دفتر داشتی؟
امیرآبادی: در قم سه تا و پنج تا هم در بخشها هشت دفتر. آن چیز دیگری است. ببینید دو تا کارت بانکی داریم یک کارت بانکی حقوق مان است برای شخص خودمان است یک کارت بانکی اکثر نماینده دست رئیس دفترهایشان داده اند که برای هزینه دفتر است آب، برق، گاز و تلفن، که آن متفاوت است آن که سه شهرستان دارد یک مبلغی است آن که پنج شهرستان دارد یک مبلغی است آن را هر ساله هیات رئیسه تعیین میکند.
سوال: شما چند دفتر داشتید؟
امیرآبادی: هشت دفتر.
سوال: کدام شهرستان ها؟
امیرآبادی: سه تا در قم دارم که یکی در آذر یکی در پردیسان و یکی دیگر و پنج تا هم در جعفرآباد و کهک، قنوات، سلفچگان و دستچرد که آن ۵ تا، چون شهرها کوچک است هزینه اش کمتر است، اما قم اجاره خیلی بالاست و ۳۷ تا کارمند دارم که از این ۳۷ تا کارمند ۱۰ تا را دولت حقوق میدهد، چون فرقی دارم با بقیه نمایندهها من معین آقای زاکانی هستم که از قم رفتم ایشان هم دفترشان را من احیا کردم ۵ تا سهمیه ایشان دادند که از ادارات میتوانم بگیرم و ۵ سهمیه خود نمایندگان میتوانند هر کدام ۵ تا کارمند از ادارات به عنوان مشاور و کارمند بگیرندکه حقوق شان را همان اداره میدهد ولی بقیه را اضافه بر آن باید از همین چیزهایی که هزینه دفتر است بالا و پایین میکنند پرداخت میکنند که آن معمولا دست رئیس دفتر است و آن خودش مدیریت میکند ربطی به نماینده ندارد و حقوق نماینده هم ۲۵ میلیون تومان است. یعنی مجلس که هر چهار سال یک بار نماینده هایش عوض میشود برای این که انباشت کارمند نداشته باشد و اینها نیایند استخدام بشوند و در مجلس بمانند یک هماهنگی شده بین هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه که نماینده مجلس در حقیقت میتواند چهار نفر پنج نفر شش نفر ده نفر خودش برای چهار سال بیاورد با آنها کار کند بعد از چهار سال که نمایندگی اش تمام شد میتواند برود خانه اش که اینها نیایند استخدام مجلس شوند.
سوال: اینها چقدر خرج برمی دارد؟
امیرآبادی: متفاوت است یکی در شهر کوچک است.
سوال: رقمی که خودتان خرج میکنید؟
امیرآبادی: مثلا دفترهایمان متفاوت است مثلا خودم سه تا شبکه دولت دارم یک مبلغی مثلا، حدود نزدیک فکر کنم ۱۶ تا خط تلفن داریم این خط تلفنها و فکسها و اینها همه هزینه دارد آب و برق و گاز اینها هم وجود دارد بعد اجارهها هم وجود دارد مثلا یک دفتر را گرفتم ۲۵۰ تومان ۳ تومان، یک دفتر را ۲۵۰ تومان ۲ تومان . دفترها مبالغش متفاوت است. ما الان در قم سه شهرستانیم که خود این عددهایش متفاوت است.
سوال: چیزی حدود بیست سی میلیون تومان اجاره دفتر میدهید؟
امیرآبادی: بله چیزی که الان اینها منتشر کردند آن ۲۵ تومان که آخرش نوشته درست است. آن چه که آخرش نوشته که نتیجه نهایی پرداخت نهایی ۱۹۶ میلیون تومان است، این دروغ است به هیچ عنوان درست نیست. حتی یکی از همکاران مان که اولین بار بود نماینده شده بود، اول دوره معمولا مجلس تمهیداتی برای اسکان نمایندهها دارد، چون از شهرستان آمده اند و سه هفته این جایند باید یک خانه داشته باشند بعضی از نمایندههای شهرستانی میدانید شما نماینده تهران بودید این مشکلات را نداشتید نمایندههای شهرستان یک دفعه پانزده بیست تا مهمان از شهرستان میآید یک طبقه را باید بدهد در اختیارشان به خصوص دوستان مان در سیستان و بلوچستان یا در آذربایجان از این مشتریها در کردستان داشتند بعد شب برده منزلش موکلین خودش را. حقیقت مطلب این است که مجلس ابتدای دوره یک مبلغی را تعیین میکند برای مسکن. مثلا امسال ۲۰۰ میلیون تومان برای این که این ۲۰۰ میلیون تومان میتوانی بنویسی که ماه به ماه از حقوقت کم شود میتوانی در پایان دوره ۲۰۰ میلیون تومان را به حسابداری مجلس برگردانی و تسویه کنی باید تسویه کنی مال شما نیست امانت است. این جا یکی از همکاران با حقوق تیرماه اولین دوره تیر یا مرداد که میریزند مصاحبه کرد و گفت ۲۲۰ میلیون تومان حقوق دارم آن سال حقوق مان ۲۰ تومان بود گفت ۲۲۰ میلیون.
سوال: آن پولی که برای رهن است؟
امیرآبادی: آن ۲۰۰ میلیون تومان برای رهن بود امانت بود اصلا حقوق نبود آن زمان شائبهای برای مجلس بوجود آورد بعد عذرخواهی کرد گفت نمیدانستم این حقوق نیست. واقعیت مطلب این است که الان آن چه دارند دریافت میکنند همان ماهیانه ۲۵ میلیون تومان است. البته واقعا کاری ندارم بعضی اوقات مثلا مساجد اینها میرویم با مردم ارتباط داریم، اتفاقا همین دهه فجر یک مسجدی بودم عزیزی آمد آن جا بلند شد گفت من کارگرم ۸ تومان میگیرم شما چقدر میگیرید گفتم خب ما ۲۵ تومان میگیریم گفت چه خبر است این قدر فاصله گفتم قبول دارم این قدر فاصله چه خبر است ولی همین مسجد میخواهم بروم بیرون هیئت امنا جلوی من را میگیرند حداقل یکی دو تومان از من میگیرند تا بروم بیرون ولم نمیکنند ولی شما با ما با ماهی ۸ تومان همان ۸ تومان است.
سوال: البته، چون با ۸ تومان نمیشود زندگی کرد آپ حق داشته.
امیرآبادی: بله، حق داشته با ۸ تومان واقعا زندگی سخت است امسال حداقل حقوق را بالا بردیم. این را قبول داریم نماینده مجلسی که میگوید ۲۵ تومان میگیرد واقع مطلب این است، اتفاقی که افتاد این است که این رفت و آمدها و این ارتباطات مردمی و این مشکلاتی که مردم میآیند مراجعه میکنند، نماینده نمیتواند بی اعتنا باشد. جمعهها خودم ملاقات مردمی داشتم.۱۲ سال است صد نفر دویست نفر میآیند، بعد مثلا خانمی آمده میگوید ببخشید مدتی است که نتوانستم گوشت بخرم. این جوری واقعا نمیتواند این را تحمل کند ما هم انسانیم احساس داریم.
سوال: من فکر میکنم ۲۵ تومان برای زندگی خودتان کم میآید.
امیرآبادی: واقعیت است که ۲۵ میلیون تومان است.
سوال: شاید مشکل این است که حقوق کارگر به آن اندازهای که تورم بوده بالا نرفته در سالهای گذشته؛ یعنی حداقل حقوقی که نمیشود با آن زندگی کرد طبیعتا باعث چنین کارهایی یعنی هک کردن میشود.
امیرآبادی: مثالی وجود دارد که میگوید کوه موش زایید واقعا کوه موش زاییده است.
سوال: به هر حال برای کسی که واقعا ۸ تومان حقوق بگیرد این رقم اذیت میکند در حالی که واقعا کم است یعنی چیزی برای زندگی نماینده را تامین نمیکند.
امیرآبادی: بالاخره آقای افخمی سخنم این است که شاید همین سبب کار خیر شد.
خبرنگار: ملیحه سالم
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید