به گزارش پایگاه خبری نماینده گراف، فرهاد شهرکی عضو کمیسیون انرژی مجلس در نامه ای به وزیر نیرو نوشت:احتراما، جنابعالی در شرایطی وزارت نیرو را تحویل گرفتید که صنعت برق با کمبود حدود ۲۰ هزار مگاواتی روبرو شده و همزمان مشکلات آب، سوخت و گاز در حال افزایش است. در گزارشاتی که به کمیسیونهای تخصصی ارائه دادید، ناترازی تولید و مصرف برق را به عنوان بزرگترین چالش صنعت برق کشور اعلام نمودید. این در حالی است که وزیر و مدیران وقت وزارت نیرو، کمبود تولید برق را انکار میکردند.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو در اردیبهشت ماه سال جاری طی مصاحبهای از عدم خاموشی و محدودیت در برق کشور خبر میداد، در حالی که بخش صنعت و کشاورزی کشور، قربانیان اصلی ناکارآمدی مدیریتی بخش برق بودند. مدیر عامل توانیر با بیتوجهی کامل به مشکلات مردم، منازلشان را قطع میکرد و حتی برای انکار اصل مشکل حاضر نبود زمان خاموشیها را اطلاعرسانی کند. کاهش فرکانس و افت ولتاژهای خودخواسته، از ابداعات حضرات است که از مصداقهای بارز کمفروشی بوده و صدمات زیادی را به وسایل برقی مشترکین وارد کرده است.
آقای وزیر! جای بسی تاسف است که پس از حضور جنابعالی نیز در وزارت نیرو، برنامه خاموشیها و محدودیتهایی که همان مدیران به بخشهای صنعت، کشاورزی و خانگی اعمال میکنند به مشترکین محترم برق اطلاعرسانی نشده و نمیشود. حسب اعلام وزارت نیرو، در لحظه پیک مصرف برق در مرداد ماه سال جاری ناترازی تولید و مصرف به حدود ۲۰,۰۰۰ مگاوات رسیده است. رشد ۵ درصدی مصرف برق راه خود را در طی سنوات گذشته و بدون توجه به نظرات و سیاستهای وزارت نیرو ادامه داده ولی در بخش تولید خبری از حمایت و تشویق سرمایهگذاری نبوده است. همواره به دلیل سیاستها و رفتار غیر حمایتی و سرکوبگرانه، باعث خروج سرمایهها از صنعت برق شدهاند و جنابعالی تاکید نمودید که اعتماد سرمایهگذاران به صنعت برق را باز خواهید گرداند. البته بیان نفرمودید که چگونه؟
از دلایل عدم افزایش متناسب ظرفیت تولید با رشد مصرف میتوان به نکات زیر توجه نمود:
• عدم راهاندازی کسب و کار نیروگاههای خورشیدی و بادی و عدم انعقاد قرارداد خرید تضمینی جدید در برنامه ششم توسعه (از سال ۱۳۹۶). لازم به ذکر است که مدیران وزارت نیرو وعده احداث ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی تا پیک سال جاری را داده بودند که محقق نشد. بیم از عدم موفقیت این بخش با گماردن مسئولیت به مدیران غیر تخصصی که از مدیریت ناکارآمدشان در گذشته صدمات جبرانناپذیری در وزارت نیرو دیدهایم به مراتب بیشتر شده است.
• عدم انجام تعمیرات به موقع نیروگاههای کشور به دلیل عدم تامین قطعات یدکی و وضعیت مالی صنعت برق.
• سرکوب نرخهای بازار برق در بخش تولید علیرغم افزایش تعرفههای برق (سرکوب نرخ انرژی و نرخ پایه آمادگی در بازار عمدهفروشی) که جنابعالی هم علیرغم قول مساعدتان هنوز اقدامی انجام ندادهاید. عدم پرداخت به موقع مطالبات تولیدکنندگان برق هم از دیگر مسائلی است که رسیدگی نشده است.
• با وجود مشکلات عدیده مربوط به تامین گاز برای نیروگاههای کشور، متاسفانه هنوز اولویت احداث بخش بخار نیروگاهها برای همکاران جنابعالی محرز نشده است.
• علیرغم پرداخت هزینههای قابل توجه به رسانهها و راهاندازی “با انرژی” برای اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه مدیریت مصرف در دوره اوج بار سال جاری، مشاهده میفرمایید که این برنامهها به خصوص در بخش خانگی از اثربخشی لازم برخوردار نبوده است. جای بسی تاسف است که شاهد اعمال خاموشی خانگی در هفته گذشته به ویژه در مناطق محروم کشور بودیم.
• عدم قطعیت و محدودیتهای تولید نیروگاههای برق آبی به واسطه شرایط کمبارشی کشور، قابل مدیریت و کنترل نیست. جنابعالی آگاهی دارید که در تابستان سال جاری، روند تولید برقابی نسبت به سالهای قبل به دلیل بارشهای سال ۱۴۰۲، بیسابقه بوده است؛ لیکن اگر بارندگیها کم شود، تامین برق برای سال آینده اگر برنامه قابل اتکایی اجرا نشود (با این شرایط، بعید به نظر میرسد) با بحران جدی روبرو خواهیم شد.
• وزارت نیرو علیرغم تصویب ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار در سال ۱۳۹۰ با هدف اولویتدهی به تامین برق صنایع، همچنان نسبت به قطع برق صنایع به عنوان اولویت اول خاموشی اقدام نموده و جریمه آن را نیز به طرق مختلف نمیپردازد.
متاسفانه تاکنون برنامه عملیاتی به همراه برنامه زمانبندی برای تحقق برنامههای اعلامی جنابعالی از زمان تصدی وزارت نیرو مشاهده و دریافت نشده است. جناب آقای وزیر! زمستان سال جاری را با کمبود گاز و مخازن خالی از سوخت مایع ناشی از بیتدبیری چگونه مدیریت خواهید کرد؟ برای تامین برق در تابستان سال آینده با پیشبینی افزایش کمبود برق به حدود ۲۵ هزار مگاوات چه برنامهای دارید؟ مستحضرید که فرصت زیادی برای عبور با برنامه از این بحرانها را نخواهید داشت.
جای تامل دارد که جنابعالی با همان ایدههایی که باعث ایجاد وضع موجود در سنوات اخیر شده است، در حال تکرار روند گذشته میباشید. این در حالی است که بخشهای مولد از جمله صنایع و کشاورزی با خاموشی گسترده روبرو شده است.
لازم به یادآوری است که افزایش خاموشی در نیمه اول سال که تا هم اکنون ادامه دارد، بار مالی هنگفتی را بر دوش صنایع و کشاورزان عزیز تحمیل نموده و متعاقب آن افزایش تورم غیر قابل قبولی را به دلیل جبران هزینهها در پی داشته است. از جنابعالی انتظار میرود تا با تدبیر و درایتتان و با شایستهگزینی در وزارت نیرو، برنامههایی که برای مقابله با ناترازی برق و سایر مشکلات مبتلابه در مجلس ارائه نمودید در اسرع وقت اجرایی نمایید؛ در غیر این صورت نمیتوان امیدی به تغییر اوضاع و شرایط وزارت نیرو داشت.
در خاتمه به جنابعالی پیشنهاد داده میشود تا در اسرع وقت و بدون فوت زمان (تا دیر نشده است) در خصوص موارد زیر اتخاذ تصمیم نمایید:
• بهبود تیم مدیران ارشد و اجرایی وزارت نیرو، به خصوص در بخش برق (ستاد، توانیر و برق حرارتی) و آب و آبفا برای اجرای دقیق برنامههای عبور از پیک زمستان جاری و تابستان آینده.
• تامین مالی برای انجام تعمیرات نیروگاههای دولتی و خصوصی.
• برنامهریزی برای احداث و تکمیل نیروگاهها برای عبور از اوج بار سال آینده.
• تامین برق بخش مولد کشور (صنعت و کشاورزی) به عنوان اولویت اول تامین برق.
• عدم سرکوب قیمتی در بخش تولید برق کشور و پرداخت به موقع مطالبات ایشان.
• اولویتدهی به احداث بخش بخار نیروگاههای موجود و جایگزینی واحدهای راندمان پایین با نیروگاههای راندمان بالاتر با هدف کاهش ناترازی سوخت.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید