مجلس عصاره فضايل ملت؛ بازتاب خواست و اراده مردم
گروه: تیتر دو , تیکرخبر , اخبار , سیاسی , پیشنهاد ویژه | کد خبر: 15813 | ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۳۶
دهم آذرماه، به مناسبت سالروز شهادت سید حسن مدرس بهعنوان روز مجلس شورای اسلامی نامگذاری شده است.
سید مصطفی میرزاباقری برزی: این ایام مصادف با سالروز شهادت شهید آیت الله مدرس (10 آذر 1316)، سید یونس معروف به میرزا کوچکخان جنگلی (11آذر 1300)، رحلت آیتالعظمی محمدعلی اراکی (11آذر 1373)، همچنین اعلام مرجعیت مقام معظم رهبری(11آذر 73) میباشد. روز مجلس شهید مدرس روز مجلس شهید مدرس
اما ۲۳ تیرماه ۱۳۷۲ تاریخی است برای اضافه شدن یک نام در تاریخ کشور ایران؛ مجلس شورای اسلامی در این تاریخ با تصویب ماده واحدهای روز دهم آذر ماه را که سالروز شهادت آیتالله سید حسن مدرس است، به نام روز «مجلس» در تقویم جای داد.
آیتالله سید حسن مدرس از علمای اصفهان در دوران مشروطه بود که به حمایت از مشروطهخواهان پرداخت. وی در دوره دوم مجلس، از طرف فقها بهعنوان یکی از مجتهدانی تعیین شد که طبق قانون اساسی مشروطه میبایست بر هماهنگی مصوبات مجلس با شرع اسلام نظارت داشته باشند. وی از دوره سوم تا دوره ششم نیز برای چهار دوره نماینده مردم تهران در مجلس شورای ملی بود. در دوره جنگ جهانی اول، کمیته دفاع ملی را تشکیل داد و به قم مهاجرت کرد.
سید حسن مدرس با اقدامات رضاخان مخالفت میکرد. رضاخان وی را تبعید کرد و به شهادت رساند. در ایران دهم آذر، به مناسبت شهادت وی، به نام «روز مجلس» نامگذاری شده است.
تعریف مجلس
مجلس به مجموعهای از افراد گفته میشود که در هر کشور برای وضع قوانین و نظارت بر اجرای آنها معمولاً با رأی آزاد و مستقیم مردم انتخاب میشوند. در ایران به پارلمان، مجلس شورای اسلامی گفته میشود. در کشورهایی که تفکیک قوا صورت پذیرفته است، پارلمان قوه قانونگذاری را تشکیل میدهد.
پارلمان در بیشتر کشورها از دو مجلس تشکیل میشود. یکی مجلسی که اعضای آن مستقیماً توسط مردم انتخاب میشوند مانند مجلس شورای اسلامی ایران، مجلس عوام انگلستان، مجمع ملی فرانسه و مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا و دیگری مجلسی که اعضای آن با شرایط محدودتری و نه ضرورتاً رأی مردم انتخاب میشوند.
مجلس شورای اسلامی چیست؟
مجلس شورای اسلامی نهاد قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران است که اعضای آن بر اساس اصل شصت و دو قانون اساسی با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند؛ پس از انقلاب، مجلس شورای ملی به مجلس شورای اسلامی تغییر نام داد. اولین انتخابات مجلس در بیست و چهارم اسفندماه ۱۳۵۸ برگزار شد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی در ۷ خرداد سال ۱۳۵۹ با پیام رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) شروع به کار کرد.
مجلس همیشه راهگشای کارهای مهم و اساسی برای مسئولان کشوری بوده است. البته بعد از مشروطیت و دوران پهلوی در کشور، قانون، انتخابات و مجلس زیاد گفته می شد اما آنچه که در عمل اتفاق می افتاد با واقعیت فاصله ای بسیار داشت.
مردم ایران از دوران مشروطیت تا بهمن 1357 به صورت عملی حضورشان را در اداره کشور به شکل قانونگذاری تجربه نکردند و مجلس بیشتر یک تشکیلات ظاهری و تشریفاتی بود تا محلی برای تصمیمگیری قوانین و اداره کشور. اما در حال حاضر نمایندگان مجلس شورای اسلامی بابد قدر این موقعیت را بدانند که با انتخاب خود همین مردم به عنوان نماینده هایشان در ساختمان بهارستان حضور خدمت یافتهاند و تصمیم هایشان در سرنوشت مردم تأثيرگذار است و مجلس همیشه حرکت دولت و مردم را تعیین کرده و مظهر خواستههای ملت ایران در زمینههای مختلف داخلی و خارجی بوده و هست و خواهد بود.
مجلس خانه ملت است و مردم با اراده خودشان از هر منطقهای افرادی را برای حل مشکلات به پارلمان میفرستند و نمایندگان مجلس بهترین مرجع برای آگاهی پیدا کردن از مشکلات جامعه و کشور و مطالبات به حق مردم هستند و نمایندگان مجلس باید فارع از جناح بندی های سیاسی بازوی کمکی دولت هم باشند و با برگزاری جلسات با قوای مجریه و قضائیه و بیان مشکلات کشور و مردم، به دنبال حل آنها و دستاوردهای حاصل برای کشور و ملت باشند.
بر اساس قوانين جمهوری اسلامي ايران؛ مجلس شوراي اسلامی محلي است برای تدوين نظام ارزشی مورد قبول نظام و تهيه و تصويب قوانين اسلامی براي كليه نيازهای جامعه در زمينههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، سياسی، تبليغی، نظامی، اخلاقی و قضايی است.
اصل و بنای یک کشور، مردم آن هستند و مجلس مکانی است که این ملت را در آن جمع کرده و عظمت هر ملت، عظمت مجلس آن است و نمایندگان مجلس نیز باید به یاد داشته باشند تا با صرف نظر از تعلقات حزبی و دوری از هوی و هوس در راستای منافع ملی و مصالح وطنی كشور حركت نمايند.
مجلس از دیدگاه امام خمینی (ره)
حضرت امام خمینی (ره) در مورد اهمیت و وظایف مجلس میفرمایند: مجلس شورای اسلامی، مجلس مشورت است. مجلسی که باید متفکرین مسائلی را که مایحتاج ملت و کشور است در میان بگذارند، با هم مشورت و مباحثه کنند. شما آقایان وکیل مردم هستید و باید آنچه دلخواه ملت هست و آنچه دلخواه اسلام است آنجا مطرح بشود و همه چیزش اسلامی باشد. بر فرض من با شما خدای نخواسته یک حساب خوردهای دارم نباید در مجلس به این حسابها رسیدگی شود، بلکه مجلس مرکز همه قدرتها و قانونها است و این مجلس است که همه را هدایت میکند و باید هدایت کند. پس شأن مجلس باید حفظ شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید