به گزارش پایگاه خبری نماینده گراف، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲ اردیبهشت صحن مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره کلیات طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی که با عنوان طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) وزارت دفاع شناخته میشود، با کلیات این طرح موافقت کردند.
پیش از رای گیری، ابوالفضل عمویی در توضیح این طرح گفت: سازمان پژوهشها و نوآوریهای دفاعی (سپند) از سال ۱۳۸۹ با تدبیر رهبر معظم انقلاب و پیشنهاد شهید فخری زاده تشکیل شده و اکنون فعالیت دارد. اما زیر ساخت قانونی برای فعالیت آن امر مهمی است که امروز در مجلس در این باره بحث میشود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: هدف تشکیل این سازمان این است که با تهدیدات نو پدید و نوظهور و فناوریهای نو که در حوزههای دفاعی و امنیتی در دنیا در حال پیشرفت است، ما هم دستاوردی داشته باشیم و به آن برسیم.اکنون علوم پژوهش و نوآوری دفاعی به یک امر راهبردی تبدیل شده است و پیشبرد این راهبرد در هر کشوری به سرمایه گذاری نیاز دارد تا توانمندی مقابله با تهدیدات دشمن افزایش داده شود.
وی با اشاره به حوزههایی که در مرکز علوم پژوهش و نوآوری دفاعی در حال فعالیت است، تصریح کرد: لیزر، پدافند هستهای، الکترومغناطیس، صوت و غیره از جمله بخشهایی است که توسط دانشمندان در این مرکز انجام میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه در دنیا بیشتر تحقیقات در حال انجام است، یادآور شد: دولتها به جهت حساسیت امنیتی، پژوهشهای فناوری را در حوزه های دفاعی توسعه میدهند. هدف تمرکز بر تحقیق و توسعه در حوزههایی است که بخش خصوصی آمادگی سرمایهگذاری بر روی آن را ندارد و در طرح پیشنهادی، زمینه لازم فراهم شده تا از توانمندیهای بخش خصوصی هم استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: تصویب این طرح سبب خواهد شد یک سازمان ذیل وزارت دفاع تشکیل شود و دستور کار این سازمان پیشبرد تحقیق و توسعه در فناوریهای نو خواهد بود. در موضوع بخش مالی و نیروی انسانی هم از ظرفیت وزارت دفاع در این بخش استفاده خواهد شد.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید