دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس/ هیجان و حساسیت در حوزه انتخابیه تهران
گروه: تیتر دو , تیکرخبر , اخبار , سیاسی , پیشنهاد ویژه | کد خبر: 7154 | ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶
از آنجا که تعیین سرنوشت اکثر منتخبان تهران در مجلس آینده به دور دوم گره خورده، اینبار به احتمال زیاد دور دوم متفاوتی را تجربه خواهیم کرد. در این راستا احزاب و تشکلها تکاپوی محسوسی برای تصاحب کرسیهای باقیمانده بهارستان دارند.
سید مصطفی میرزاباقری برزی: انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۱ اردیبهشت به ایستگاه پایانی میرسد و پرونده آن با انتخاب ۴۵ نماینده باقیمانده و مشخص شدن تکلیف همه ۲۹۰ کرسی بهارستان بسته میشود تا از ۷ خرداد شاهد آغاز به کار مجلس جدید باشیم.
گرچه به طور معمول دور دوم انتخابات مجلس شور و حرارت مرحله نخست را ندارد، اما از آنجا که تعیین سرنوشت اکثر منتخبان تهران در مجلس آینده به دور دوم گره خورده، اینبار به احتمال زیاد دور دوم متفاوتی را تجربه خواهیم کرد. در این راستا احزاب و تشکلهایی که نامزدهایشان به دور دوم راه یافتهاند تکاپوی محسوسی برای تصاحب کرسیهای باقیمانده بهارستان دارند.
وحدت پایداری و شورای ائتلاف در مرحله دوم انتخابات
در این میان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در دور دوم ۱۳ گزینه در تهران دارد که برای کسب سهمیههای باقیمانده این شهر رقابتی جدی با نامزدهای سایر لیستها خواهند داشت.
با اینحال امیرابراهیم رسولی سخنگوی این شورا از ارائه لیست کامل ۱۶ نفره برای دور دوم خبر داد و تأکید کرد: شورای ائتلاف به هیچ عنوان لیست ناقص نمیدهد و از نامزدهایی که در دور دوم حضور دارند به یک لیست ۱۶ نفره می رسیم. بر همین اساس جلسات این شورا با نامزدهای مرتبط با این جریان در حال برگزاری است، و با توجه به سوابق و عملکرد آنها، فهرست را نهایی میکنیم و هرچه مردم تصمیم بگیرند برای ما قابل احترام است.
او همچنین با تأیید تداوم هماهنگی و وحدت شورای ائتلاف با جبهه پایداری برای دور دوم انتخابات، میگوید: چون بنای ما بر ارائه لیست کامل است، با دیگر گزینهها نیز رایزنی خواهیم داشت تا در مورد ۳ نفر باقیمانده به جمعبندی برسیم.
جبهه پایداری هم از تمایل خود برای حفظ وحدت با شورای ائتلاف خبر داد. مجید متقیفر سخنگوی این تشکل سیاسی ضمن بیان این مطلب، میگوید: تلاش ما این است که همان فضای وحدت با شورای ائتلاف که در دور اول وجود داشت را ادامه بدهیم و بعید است که وحدت دور اول در این دور، بهم بخورد.
ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی موسوم به اُمناء که در آستانه انتخابات ۱۱ اسفند برای نخستین بار اعلام موجودیت کرد نیز دیگر تشکلی است که تعدادی از نامزدهای آن به دور دوم راه یافتهاند.
اُمناء در دور اول انتخابات تنها در تهران لیست ارائه داد که از میان ۳۰ گزینه معرفی شده توسط این تشکل، ۷ نفر موفق به کسب آراء لازم برای جلوس بر کرسیهای بهارستان شدند، که البته این افراد گزینههای اختصاصی امناء نبودند و تقریبا در لیستهای دیگر ـ شانا و صبح ایران ـ هم حضور داشتند.
تصمیم امناء برای انتخابات ۲۱ اردیبهشت چیست؟
امناء در دور اول انتخابات در شهرستانها رسما از گزینهای حمایت نکرد، اما از آنجا که جبهه شریان یکی از تشکلهایی است که ائتلاف امناء را شکل دادهاند بنابراین گزینههایی را که با حمایت شریان به مجلس راه یافتهاند میتوان همسو با امناء نیز به حساب آورد.
ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی برای دور دوم هم برنامه دارد و میدان رقابت را خالی نکرده است. در این راستا محمد رضا میرشمسی رئیس هیأت اجرایی امناء برنامههای انتخاباتی تشکل متبوعش در تهران برای دور دوم را تشریح کرد و گفت: ما از بین افرادی که در دور اول انتخاب نشدند افراد خودمان را معرفی خواهیم کرد. اما از آنجا که برخی افراد لیست قبل در جمع ۳۲ نفر نیستند، از اینرو باید افراد دیگری را جایگزین آنها کنیم که در حال بررسی این مورد هستیم.
سید نظامالدین موسوی دبیر شورای مرکزی این ائتلاف نیز با اشاره به اینکه ۱۵ نامزد امناء که در لیست مرحله اول بودند توانستند وارد رقابت انتخابات مرحله دوم شوند، گفته بود: تلاش ما این است که از این ۱۵ نفر حمایت کنیم مگر آنکه به جمعبندی جدیدی برسیم.
وی همچنین اعلام کرد: تاکنون مذاکرهای با جبهه صبح ایران برای ائتلاف در مرحله دوم انتخابات نداشتهایم، و تلاش ما این است که قبل از شروع تبلیغات مرحله دوم لیست قطعی امناء منتشر شود لذا احتمالا این لیست تا اواسط اردیبهشتماه اعلام خواهد شد.
از فهرست مشترک جامعه مدرسین تا رونمایی از فهرست وفاداران انقلاب
جامعه اسلامی مهندسین هم از معرکه دور دوم انتخابات دور نمانده و بهرغم آنکه دبیرکل آن با وجود تغییر حوزه انتخابیه هم توفیقی در کسب رأی مردم نداشت، اما بنا دارد در دور دوم انتخابات خودی نشان بدهد و با ارائه لیست نام خود را در جرگه بازیگران این عرصه ثبت کند.
در این زمینه قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در مورد موضع این تشکل در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی به نقل از محمدرضا باهنر گفت: ما برای دور دوم انتخابات بررسیها و مشورتهایمان را انجام دادهایم و تقریبا فهرستی را از بین ۳۲ نفری که به مرحله دوم رفتند انتخاب کردهایم که احتمالا تا چند روز آینده در رسانهها اعلام خواهیم کرد.
به این ترتیب ظاهرا جامعه اسلامی مهندسین فهرستی متشکل از گزینههای شانا و امناء و درواقع مشترک با آنها ارائه خواهد کرد.
جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی سهشنبه ۴ اردیبهشت از فهرست انتخاباتی خود رونمایی کرد؛ شعار این فهرست، “انقلابی، کارآمد و مردمی” است. علاوه بر وفاداران، جبهه صبح ایران هم از بازیگران فعال در مرحله دوم انتخابات محسوب می شود.
ابوالفضل ظهرهوند عضو فهرست جبهه صبح ایران هم از ارائه فهرست توسط این جبهه خبر داد و گفت: علاوه بر این تشکل سه تشکل دیگر هم فهرست خود را منتشر میکنند.
شورای وحدت اصولگرایان نیز که در دور اول انتخابات حضور فعالی داشت و اولین تشکلی از جریان اصولگرا بود که لیست مستقلی برای انتخابات ۱۱ اسفند ارائه کرد، اعلام کرده: برای دور دوم انتخابات نیز گزینههای مدنظرش را به مردم معرفی خواهد کرد و بنا دارد وحدت رویهای میان نمایندگان منتخب ایجاد کند که درنهایت بتواند فراکسیون وحدت را به منظور رسیدگی به اولویتهای کشور در سه حوزه مدیریت، قانونگذاری و نظارت در مجلس شورای اسلامی شکل دهند و گرهی از مشکلات مردم بگشایند.
کیهانیان عضو هیأت عالی شورای وحدت اصولگرایان در این باره گفت: علاوه بر تهران در حوزههای انتخابیهای که به دور دوم کشیده شده هم در حال تنظیم لیست و فهرست کاندیداهای مورد حمایت خود هستیم.
حزب موتلفه اسلامی که از احزاب قدیمی اصولگرا ـ در طیف سنتیهای اصولگرا ـ شناخته میشود میخواهد از گزینههای مورد نظر خود در آوردگاه ۲۱ اردیبهشت ماه حمایت کند.
حمیدرضا ترقی قائم مقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در حاشیه نشست منتخبین دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حزب مؤتلفه تحت عنوان «اولویتهای مجلس تحول و تکامل» گفت: از بین کسانی که به دور دوم راه یافتهاند افرادی را که از نظر فکری مواضعشان مورد تایید ماست انتخاب و به زودی اعلام میکنیم. در مورد کلیات این شاخصها به نتیجه رسیدهایم.
پیام انتخاباتی حزب اصلاحطلب اعتماد ملی به کاندیداها
تحرکات انتخاباتی فقط محدود به اصولگرایان نمیشود، بلکه تعدادی از بازیگران سیاسی اصلاحطلب هم برای انتخابات دور خیز برداشتهاند که در این راستا میتوان به حزب اصلاحطلب اعتماد ملی اشاره کرد.
اعتماد ملی اعلام کرده با توجه به آنکه هنوز ۴۵ نماینده مجلس آینده مشخصا نشدهاند، از هر کدام از آنها که گرایش اصلاحطلبی یا متمایل به اصلاحطلبان باشند حمایت خواهد کرد.
محمدصادق جوادیحصار سخنگوی اعتماد ملی در اینباره گفت: در تهران گزینه نزدیک به اصلاحات به دور دوم راه نیافته، اما برای مراکز استانها هر استان یا شهرستانی که نیروی اصلاحطلب یا متمایل به اصلاحطلبان در آنجا وجود داشته باشد و تقاضای کتبی بدهد که در لیست ما قرار بگیرد از آنها حمایت کنیم.
به این ترتیب به نظر میرسد دور دوم انتخابات بهویژه در حوزه انتخابیه تهران حساسیت و هیجان خاصی داشته باشد.
به هر حال باید منتظر ۲۱ اردیبهشت بمانیم و ببینیم درنهایت مردم چه تصمیمی خواهند گرفت و بعد از انتخاب ۴۵ نماینده باقیمانده ترکیب مجلس آینده به چه صورت خواهد بود؟
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید