تعامل مجلس با دولت جهت سامان دادن وضع اقتصادی مردم
گروه: تیتر یک , تیکرخبر , اخبار , سیاسی , پیشنهاد ویژه | کد خبر: 17859 | ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲
برکناری همتی از سوی مجلس به معنی تقابل دولت و مجلس نیست؛ اتفاقاً کمک به دولت است. مجلس می توانست از همان ابتدا به عبدالناصر همتی به عنوان وزیر اقتصاد و امور دارائی رأی ندهد، اما رأی اعتماد داد.
فائزه نفری: در نشست روز گذشته (12 اسفند) مجلس شورای اسلامی بررسی طرح استیضاح عبدالناصر همتی وزیر اموراقتصاد و دارایی در دستورکار نمایندگان قرار گرفت و نمایندگان موافق استیضاح در ابتدا نظرات خود را بیان کردند، سپس رئیسجمهور از وزیر اقتصاد دفاع کرد و در ادامه عبدالناصر همتی به دفاع از خود پرداخت.
در جلسه استیضاح نوبت صبح و عصر، ۲۱ نماینده به عنوان موافق و سه نماینده نیز در مخالفت استیضاح به بیان دیدگاههای خود پرداختند و سرانجام در جلسه نوبت عصر صحن علنی مجلس، پس از سخنان «عبدالناصر همتی» فرآیند رأی گیری آغاز شد و نمایندگان با (۱۸۲) رأی موافق،(۸۹) رأی مخالف،(۱) رأی ممتنع، (۱) رای باطله از مجموع (۲۷۳) رأی ماخوذه، با استیضاح همتی موافقت کرده و وی از وزارت اقتصاد برکنار شد.
بعضی نمایندگان در رابطه با تعامل مجلس با دولت جهت سامان دادن وضع اقتصادی مردم تا انتصاب وزیر جدید پاسخ دادند:
عباس گودرزی، سخنگوی هیئترئیسه مجلس بیان کرد: مجلس با دولت تقابلی ندارد و استیضاح هم تقابل نبود، بلکه نهایت تعامل با دولت بود. استیضاح کاملا غیر سیاسی بود و مبتنی بر مسائل جاری اقتصادی و معیشتی مردم بود. این تغییر یک ضرورت بود که توسط مجلس در جهت کمک به دولت رقم خورد و ما حتما در ادامه راه در کنار دولت خواهیم بود.
امیرحسین ثابتی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: از این جا به بعد دولت خودش مختار است که فرد جدید را انتخاب کند؛ میتواند از این استیضاح درس عبرت بگیرد و فردی را بیاورد که قائل به گرانسازی نباشد، برای حل مشکلات تلاش کند و حتما مجلس هم دولت را همراهی خواهد کرد ولی اگر کسی آورده شود و منافع مردم رعایت نشود و باز این روند ادامه پیدا کند مجلس باز هم میتواند استیضاح را تکرار کند و حتی افراد دیگری هم میتوانند مورد سوال و استیضاح قرار بگیرند.
مرتضی محمودی، عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها بیان کرد: انتخاب سرپرست برای وزارتخانهای که وزیر ندارد پیچیده نیست و برای انتخاب قطعا از افراد صاحب تجربه و دارای قدرت مدیریت استفاده میکنند. سرپرست هم با همین مدیرانی که در وزارتخانه است و حتی با تغییرات جزئی میتواند شرایط را تثبیت کند و روندها را به سمت مثبت پیش ببرد تا وزیر انتخاب شود. مسأله وزیر بعدی است که رئیسجمهور باید به آن دقت کند تا وزیری انتخاب کند که از اول بداند در دوره تحریم و بحرانهای اقتصادی وزارتخانه را قبول میکند؛ لذا از نظر بنده وزیر بعدی باید آگاه به شرایط روز باشد، باید نگاه اقتصادی او با وزیر قبلی متفاوت باشد، از گرانسازی و نگاههای لیبرال در اقتصاد دوری کند و از طرفی بتواند هماهنگی بین اقتصاد دولت و مجلس را هم ایجاد کند. امیدواریم رئیسجمهور بدون توجه به اینکه وزیر قبلی استیضاح شده از این اتفاق بهعنوان یک فرصت استفاده کند. استیضاح تهدید، سیاسی یا برخورد جناحی نیست، بلکه یک فرصت برای ترمیم ساختار اقتصادی دولت است.
احسان عظیمیراد، سخنگوی کمیسیون آموزش بیان کرد: از نظر بنده اگر رئیسجمهور به سه نکته دقت کند، میتواند سرپرستی را بگذارد و بعدا از مجلس رأی اعتماد خوبی هم بگیرد تا بتواند موفقیتآمیز کار کند.
نکته اول این است که صحبتهای وزیر باید همیشه آرامش ایجاد کند و باید در واقع نوع گفتمان و جهتگیری وزیر به گونهای باشد که به نفع جامعه، بازار و مردم باشد. نکته دوم بحث برنامه است که ما انتظار داشتیم آقای همتی حداقل بهواسطه استیضاح واقعا چند برنامه مهم را ارائه دهد تا بتواند ارز را کنترل کند، تورم را مدیریت کند، قیمت کالاهای اساسی را به ثبات برساند، حتی کاهش دهد؛ اما این اتفاقات نیفتاد، با اینکه ما در برنامه هفتم بحث تکنرخی کردن تورم و بحث ثبات نرخ ارز و… را داریم. نکته سوم بحث راهکارهاست؛ اگر سرپرست و وزیر جدیدی که رئیسجمهور میگذارند برای مردم و کشور با دغدغه و با برنامه ورود کند، سیاستهای اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود قرار دهد تا گره از مشکلات اقتصادی باز کند، از نظر بنده میتواند موفقیتآمیز باشد. مجموعه این نکات و لحاظ مسائل انشاالله میتواند مقداری وضعیت را برای آینده بهتر کند.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید