بررسی یک عبرت تاریخی/ صدام: به آمریکا اعتماد نکنید
گروه: تیتر یک , تیکرخبر , اخبار , سیاسی , پیشنهاد ویژه | کد خبر: 17254 | ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
تاریخ نشان میدهد که آمریکاییها هیچگاه به وعدههای خود عمل نکرده و هرگاه رهبر کشوری و علیالخصوص روسایجمهور کشورهای مسلمان سعی در نزدیکی با غرب و آمریکا داشتهاند، دیر یا زود امنیت داخلی و نظام سیاسی کشورشان از هم پاشیده است.
به گزارش پایگاه خبری نماینده گراف، دیکتاتور سابق عراق هم در زمره افرادی است که با اعتماد به آمریکا، سرنوشت شومی پیدا کرد. وقتی ارتش صدام حسین با چراغ سبز آمریکا در شهریورماه 1359 به ایران حمله کرد، دولت ریگان تمام قد به حمایت از وی پرداخت. این حمایت، از ارائه اطلاعات و مواد لازم برای ساخت سلاح های شیمایی برای حمله به مردم ایران تا تحویل نقشه های ماهواره های آمریکایی از شهرهای ایران برای بمباران توسط جنگنده ها را شامل می شد. اما تنها چند سال لازم بود تا دیکتاتور عراق نیز دستمزد خدمات بی دریغ خود به آمریکایی ها را دریافت کند.
حمله صدام حسین به ایران در سال ۱۳۵۹ با حمایت کشورهای غربی مواجه شد و آمریکا و سایر کشورهای اروپایی از ارسال سلاح گرفته تا کمکهای مادی، هیچگاه او را در مقابل ایران تنها نگذاشتند، آغاز جنگ اول خلیجفارس و حمله عراق به کویت که آن زمان محل استقرار نیروهای نظامی آمریکا و یکی از مراکز استراتژیک آمریکا در خلیجفارس بود، باعث تیره شدن روابط آمریکا با عراق و تحریمهای سازمان ملل علیه این کشور شد.
تا قبل از این، به کار بردن سلاحهای شیمیایی علیه ایران هیچگاه موردانتقاد کشورهای غربی و بهخصوص آمریکا قرار نگرفته بود و از زمانی که عراق به منافع آمریکا در خلیجفارس چشم دوخت، تهدیدها و تحریمهای بینالمللی وارد عمل شدند.
از سال ۱۹۹۱ یعنی زمان حمله عراق به کویت، ماجرای سلاحهای شیمیایی عراق و تلاش آمریکا برای بازرسی از این کشور نیز آغاز شد. صدام در سال ۱۹۹۸ به آمریكا اعتماد كرده و شروع به همراهی با آمریکا نمود و اجازه داد در برخی از مراکز حساس این کشور دوربین نظارتی گذاشته شود، اجازه بازدید از ۸ سایت نظامی متعلق به ریاستجمهوری را صادر کرد و قانون آزادی عراق را برای تغییر رژیم در این کشور به اجرا گذاشت.
باوجود تمام این اقدامات، بازرسان سازمان ملل اعلام کردند «عراق با آنها همکاری لازم را ندارد». بر همین اساس بود که در آخرین روزهای سال ۱۹۹۸ حمله آمریکا به عراق و جنگ دوم خلیجفارس آغاز شد. در سال ۲۰۰۲ بازهم صدام به بازرسان اجازه داد به عراق بازگردند اما در سازمان ملل قطعنامهها علیه عراق تصویب شد. این در حالی بود که صدام، قطعنامه سازمان ملل درباره خلع سلاح خود را پذیرفته بود. علیرغم همکاریهای حکومت عراق، بوش به این کشور در سال ۲۰۰۳ حمله کرد و رژیم بعث را كه به آمریکاییها اعتماد كرده بود را از بین برد!
چندی بعد نیز صدام حسین، در حالی که در یک مخفیگاه زیرزمینی پنهان شده بود، به دست نیروهای عراقی دستگیر و پس از محاکمه در دادگاه به اعدام محکوم گردید که این حکم در دی ماه 1385 اجرا گردید.
هماکنون نیز در عراق همچنان کشتار و خونریزیها ادامه دارد. آمریکا پیشتر گفته بود برای به ارمغان بردن صلح و امنیت به افغانستان و عراق حمله کرده است،اما تاکنون هیچگاه امنیت بهطور کامل به این دو کشور بازنگشته است.
براساس اسنادی که به تازگی و پس از هشت سال سقوط رژیم صدام منتشر شده و پایگاه اینترنتی «النخیل» آن را گزارش کرده است، «صدام» در واپسین روزهای عمرش برای «عبدالله بن عبدالعزیز» شاه عربستان، نامه نوشته بود. صدام در این نامه اعتراف می کند که با هماهنگی آمریکا و کاخ سفید، به کویت در سال 1990 حمله کرده بود. صدام به عبدالله گوشزد می کند، با این که با چراغ سبز آمریکا، کویت را اشغال کرده بود، مورد اعتراض و حمله آمریکا قرار گرفت.
صدام در این نامه نوشته بود که به امریکا اعتماد نکن کاری که با من کرد با تو می کند.
تجربه نشان میدهد که عقبنشینی و سازش در برابر دشمن نهتنها به سود کشورها نبوده، بلکه دشمن را برای پیشروی بیشتر تشویق کرده است. تجربه تاریخی ثابت کرده که کشورهای غربی به ویژه آمریکا قابلاعتماد نیستند و بارها این موضوع را در برخورد با دیگر ملتها و همسایگان خود نشان دادهاند.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید