ایجاد توازن قوای منطقه در گروی پاسخ ایران به تلآویو
گروه: تیکرخبر , اخبار , سیاسی , پیشنهاد ویژه | کد خبر: 15333 | ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
اگر در مقابل اسرائیلی که صرفا حرف زور را متوجه میشود بیش از آنچه که تا کنون ایران به جهت تامین منافع و امنیت کشورهای منطقه از خود خویشتنداری نشان داده، صبر میکرد و عملیات وعده صادق ۲ را انجام نمیداد، وضعیت امروز میتوانست به مراتب وخیم تر باشد.
سید حامد رحمتی: شاید آنگونه که برخی رسانههای بیگانه تلاش میکنند تا به نقل از تحلیلگران خود به مخاطب و افکار عمومی اینطور القا کنند که ایران پاسخ اسرائیل را نمیدهد تا این دومینو میان آنها پایان پذیرد، احتمال صحیحی نباشد و این را صرفا میتوان به نوعی عملیات روانی گسترده طرف مقابل در راستای تأمین منافع و امنیت تلآویو قلمداد کرد.
دلایل مشخص نادرست بودن گزاره فوق یکی اظهارات متناوب و متعدد مقامات تهران در این ارتباط است و یکی هم رفتار بر اساس اصول و قواعد مشخص بازدارندگی است که باید از سوی ایران رعایت شود.
علاوه بر این، طرف مقابل با قلب واقعیت اینگونه وانمود میکند که اقدام اسرائیل علیه ایران دفاع از خود بوده و ایران نباید دیگر واکنشی به آن داشته باشد، اما بر هر عقل سلیم و منصفی این حجت مبین است که طرف متجاوز این داستان رژیم صهیونیستی است که بیش از یکسال است تمامی قواعد و قوانین حقوقی و بینالمللی را نقض کرده است و آشکارا به هیچ یک از کنوانسیونهای حقوق بشری نیز متعهد نیست.
آنها هستند که با تجاوز به غزه و سپس به لبنان منجر به کشته شدن بیش از ۵۰ هزار نفر و زخمی و آواره شدن تعداد زیاد دیگری شدهاند، آنها هستند که با اقدامات تروریستی تعدادی از فرماندهان جبهه مقاومت منطقه را هدف قرار داده و به زعم خودشان منجر به کاهش قدرت مقاومت شدهاند، آنها هستند که مهمان رسمی دولت ایران را در تهران ترور کردند و آن را اقدامی در راستای مقابله با مقاومت قلمداد کردند، این رژیم اسرائیل است که با بکارگیری بمبهای سنگرشکن دبیرکل حزب الله لبنان و یک مقام مستشاری عالی رتبه ایران را به شهادت رساندند و موارد دیگر.
بنابراین، در سایه بی عملی مجامع بینالمللی و به خصوص شورای امنیت سازمان ملل که تحت تاثیر اعمال نفوذ آمریکا نتوانسته در این بیش از یکسال از تجاوز رژیم اسرائیل به غزه و سپس در لبنان اقدامی در راستای جلوگیری از آن داشته باشد، بر اساس قوانین بینالمللی و ماده ۵۱ منشور ملل متحد جمهوری اسلامی ایران میتواند در راستای حق دفاع مشروع و حراست از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی خود نسبت به نبینه متجاوز اقدام کند.
رهبری انقلاب نیز اخیرا در بیاناتی گفتند که باید محاسبات رژیم صهیونسیتی را بهم زد و اقدام تجاوزکارانه آن را پاسخ داد. ایشان همچنین گفتند که اگر لازم باشد ایران به هر چیزی که در راستای دفاع از منافع و امنیت ایران باشد مجهز میشود که خود این نیز پیام واضح و روشنی را برای طرف مقابل دارد. مقامات تهران پیش از تجاوز اخیر رژیم اسرائیل به تمامیت ارضی ایران بارها مستقیم و غیر مستقیم این هشدار را دادند که اگر تلآویو واکنشی نسبت به عملیات موفقيت آمیز وعده صادق ۲ انجام دهد، پاسخ ایران بسیار مستحکمتر و شدیدتر خواهد بود و طبیعی است که این پاسخ حتمی و قطعی خواهد بود.
به تعبیر دیگر باید گفت این رژیم اسرائیل است که با تجاوزات و حملات خود به فلسطین، لبنان، یمن، ایران و سوریه منطقه را ناامن کرده و به کانون بحران بدل شده است. بنابراین، اگر در مقابل چنین رژیمی که صرفا حرف زور را متوجه میشود بیش از آنچه که تا کنون ایران به جهت تامین منافع و امنیت کشورهای منطقه از خود خویشتنداری نشان داده، صبر میکرد و عملیات وعده صادق ۲ را انجام نمیداد، وضعیت امروز میتوانست به مراتب وخیم تر باشد. حال با شرایطی مواجه هستیم که اسرائیل بدون در نظر گرفتن هشدارها و توصیه های متحدان غربی خود تصمیم بر تجاوز به خاک ایران را گرفت و اگر پاسخی از سوی تهران دریافت نکند آن را با محاسبه ای اشتباه حمل بر ناتوانی ایران قلمداد میکند.
فلذا و بر اساس نکات مطرح شده فوق، باید این محاسبه اشتباه که ایران نسبت به تجاوز اخیر رژیم اسرائیل اقدامی نشان نمیدهد را با واکنشی مناسب در راستای ایجاد توازن قوای منطقهای و البته افزایش سطح بازدارندگی در برابر این رژیم تغییر داد که در صورت تحقق آن میتوان انتظار پایان این پینگ پونگ واکنش های میان تهران و تل آویو را داشت.
به گفته تحلیل گران منطقه، پس از واکنش و پاسخ تنبیهی ایران در آینده ای نزدیک این امیدواری هست که دیگر اسرائیل دست به اقدام جدیدی نزند و منطقه به سمت آرامش و توقف جنگ در غزه و لبنان حرکت کند.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید