اولین کارت قرمز مجلس به دولت پزشکیان: پایان وفاق یا انجام وظیفه قانونی؟!
گروه: تیتر یک , تیکرخبر , سیاسی , پیشنهاد ویژه | کد خبر: 17855 | ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
برکناری همتی از سوی مجلس به معنی تقابل دولت و مجلس نیست؛ اتفاقاً کمک به دولت است. مجلس می توانست از همان ابتدا به عبدالناصر همتی به عنوان وزیر اقتصاد و امور دارائی رأی ندهد، اما رأی اعتماد داد.
ملیحه سالم: در نشست روز گذشته (12 اسفند) مجلس شورای اسلامی بررسی طرح استیضاح عبدالناصر همتی وزیر اموراقتصاد و دارایی در دستورکار نمایندگان قرار گرفت و نمایندگان موافق استیضاح در ابتدا نظرات خود را بیان کردند، سپس رئیسجمهور از وزیر اقتصاد دفاع کرد و در ادامه عبدالناصر همتی به دفاع از خود پرداخت.
در جلسه استیضاح نوبت صبح و عصر، ۲۱ نماینده به عنوان موافق و سه نماینده نیز در مخالفت استیضاح به بیان دیدگاههای خود پرداختند و سرانجام در جلسه نوبت عصر صحن علنی مجلس، پس از سخنان «عبدالناصر همتی» فرآیند رأی گیری آغاز شد و نمایندگان با (۱۸۲) رأی موافق،(۸۹) رأی مخالف،(۱) رأی ممتنع، (۱) رای باطله از مجموع (۲۷۳) رأی ماخوذه، با استیضاح همتی موافقت کرده و وی از وزارت اقتصاد برکنار شد.
پس از استیضاح همتی از وزارت اقتصاد برخی رسانه ها و کاربران در شبکه های اجتماعی سخن از آسیب به وفاق بین دولت و مجلس می زنند و استدلال آنها این است که مجلس با این اقدام بر وفاق موجود بین دو قوه آسیب وارد کرده است، حال آنکه مجلس در یک شرایط منطقی و با طی مراحل قانونی اقدام به این استیضاح کرده است. در نهایت نیز با همه تلاشهای تیم اقتصادی دولت، همتی نتوانست رأی اعتماد مجلس را جلب کند و برکنار شد.
همچنین تعدادی دیگر از کاربران حامی دولت در تحلیلهای خود اینگونه القا میکنند که با برکناری همتی، مقصر وضعیت بد اقتصادی در ماههای پیش رو مجلس و استیضاح کنندگان است و نباید نماینده ها نسبت به اوضاع بد اقتصادی انتقاد کنند چرا که خود عامل آن هستند.
این استدلال نیز بیشتر شبیه به فرافکنی و فرار رو به جلو میباشد، چرا که مدیریت اقتصادی کشور چه با همتی و چه بی همتی بر عهده تیم اقتصادی دولت است و پزشکیان و کابینهاش نمیتوانند از این مهم شانه خالی کنند.
برکناری همتی از سوی مجلس به معنی تقابل دولت و مجلس نیست؛ اتفاقاً کمک به دولت است. مجلس می توانست از همان ابتدا به عبدالناصر همتی به عنوان وزیر اقتصاد و امور دارائی رأی ندهد، اما رأی اعتماد داد. مجلس می توانست سه ماه قبل او را استیضاح کند، اما نکرد و به او فرصت داد.
برکناری همتی، هشداری برای مجلس هم محسوب می شود. اگر وزیری بین شش تا هفت ماه از روی کارآمدنش می گذرد، برکنار می شود، یعنی از ابتدا نباید می آمد. اتفاقاً از همان ابتدا با همتی و برخی از وزرای فعلی، مخالفت های جدی صورت گرفت، اما در هر صورت، مجلس به نام وفاق و … به اشتباه به همه وزرا رأی اعتماد داد.
حالا که همتی با کابینه پزشکیان خداحافظی کرد بهتر است عقلای دولت پزشکیان برای ایجاد وفاق بهتر که نگاه واقع بینانه تری به شرایط کشور و موضوع اقتصاد دارند فرصت را غنیمت بشمارند و کسی را جایگزین همتی کنند که علاوه بر داشتن تجربه همتی قائل به درافکندن راهی جدید در اداره اقتصادی کشور باشد و از اراده و دانش و همت لازم در این راه برخوردار باشد و مهم تر از آن بتواند یک نگاه واحد و یکپارچه را به تیم اقتصادی پزشکیان تزریق کند که بر اثر آن بخش های مختلف اقتصادی دولت چهاردهم در هماهنگی کامل به یکدیگر عمل کنند.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید