عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: افزایش جذابیت فعالیتهای مولد؛ راهکار اساسی افزایش سرمایهگذاری در تولید
گروه: تیتر یک , تیتر دو , تیکرخبر , اخبار , کمیسیون اقتصادی , اقتصادی , تهران | کد خبر: 18145 | ۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۰
حسین صمصامی بیان کرد: در حال حاضر فعالیتهای غیر مولد مانند سوداگری و سفتهبازی در اقتصاد به نسبت فعالیتهای مولد برای مردم جذابیت بیشتری دارد و این باعث میشود که سرمایهگذاری در بخشهای مولد کم انجام شود؛ بنابراین باید فعالیتهای مولد را جذاب کنیم.
حسین صمصامی، استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار نمایندهگراف در رابطه با افزایش سرمایهگذاری در تولید بیان کرد: سرمایهگذاری برای تولید زمانی محقق میشود که بتوانیم فعالیتهای مولد را جذاب کنیم و فعالیتهای غیر مولد را از جذابیت بیندازیم. متاسفانه در حال حاضر فعالیتهای غیر مولد مانند سوداگری و سفتهبازی در اقتصاد، به نسبت فعالیتهای مولد برای مردم جذابیت بیشتری دارد و این باعث میشود که سرمایهگذاری در بخشهای مولد کم انجام شود. بنابراین راهکار افزایش سرمایهگذاری در تولید این است که ما بتوانیم فعالیتهای مولد را جذاب کنیم و همینطور تسهیلگری کنیم؛ مثل تسهیلگری در صدور مجوزها، تسهیلگری در تسهیلاتی که باید به بخش واقعی تولید برود. باید اطلاعات و اشراف نهادهایذیربط کامل باشد تا بتوانیم فعالیتهای مولد را رصد کنیم و مشوقهای تولیدی بگذاریم و دولت هم باید بسترهایی فراهم کند تا بخش خصوصی در اقتصاد حضور فعال داشته باشد. دولت باید نقش تسهیلگری خود را در بخش مولد به نحو احسن ایفا کند؛ چه در ارتباط با بحث مجوز، چه در ارتباط با دریافت مالیات عادلانه از بخش تولید و چه تخفیفهایی که باید در بخشهای تولیدی قائل شود، چه یارانههایی که در بخش تولید باید بدهد، چه تشویقهایی که در بخش صادراتی باید در نظر بگیرد و سایر موارد که فعالیتهای بخش خصوصی و مردم در حوزه تولید را تسهیل میکند.
نماینده مردم تهران تشریح کرد:
علاوه بر آن ما در بخش غیر مولد باید جذابیت (سودآوری ) را از بین ببریم. مهمترین اقدام در این زمینه تقویت پول ملی است که موجب میشود نوساناتی که در بازار ارز یا طلا ایجاد شده از بین برود. یکی از مسائل مهمی که در اقتصاد ما باعث شده فعالیتهای غیر مولد جذاب شود، نوسانات ارز و سکه است و این نکته سبب شده که مردم سرمایههای خود را برای کسب سودهای کوتاه مدت، در بخشهای خرید و فروش طلا و ارز و سکه بیاورند؛ اگر ما سیاست تقویت پول ملی را دنبال کنیم و بانک مرکزی تقویت پول ملی را از طریق کاهش نرخ ارز تجاری شروع کند، یک علامت به بازار ارز آزاد قاچاق میدهد و نوسانات گرفته میشود و دیگر منابع ما وارد بخش غیر مولد نمیشود. این پلتفرمهایی هم که برای فروش طلا است باید سریعا جمعآوری شود؛ چون این پلتفرمها برای گسترش جذابیت بخش غیر مولد، بسترسازی میکند. قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم باید سریع اجرا شود و این زمینههایی است که باعث میشود فعالیتهای غیر مولد از جذابیت بیفتد.علاوه بر آن دولت اهتمام جدی در اخذ مالیات از سفته بازی و سوداگری داشته باشد، لازم به ذکر است که این طرح در اواخر سال گذشته در کمیسیون اقتصادی مجدد بررسی شد و اشکالات شورای نگهبان برطرف شد، انشاالله در سال جدید با بررسی در شورای نگهبان و صحن به قانون تبدیل خواهد شد.
ایشان با اشاره به ظرفیت تقنینی موجود برای افزایش تولید گفت:
ما در حوزه تقنین و قانونگذاری خلأ نداریم. مشکل اجرای قانون است، مثل همین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که اگر اجرا شود یک تحولی در اقتصاد ایجاد میشود. علاوه بر آن، مجلس هم در آنجایی که لازم است و ضرورت دارد قطعا ورود پیدا میکند. مثل اصلاح نظام ارزی که مقام معظم رهبری هم فرمودند که نظام ارزی باید اصلاح شود. در این موارد هم میشود با انجام اصلاحاتی، به افزایش سرمایهگذاری در تولید کمک نمود.
انتهای پیام/
مصاحبه: فائزه نفری
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید